staffipennun-hankinta
Staffin hankinta ja pentuaika

Staffipennun hankinta

Staffin hankkiminen, mitä prosessiin kuuluu?

Ajattelin aloittaa tämän blogin teoriapläjäyksellä Staffin hankkimisesta! Sillä näistä asioista kaikki aloittaa elämänsä staffin kanssa 🙂

 

Staffin hankkiminen

Oletko tehnyt päätöksen hankkia perheeseen Staffin? Loistavaa, ihanaa, mahtavaa! 🙂

Kun päätös on tehty, tekisi varmasti mieli saada pentu heti kotiin! Mistä sen saisi nopeiten? Yritä malttaa mielesi, tutkia rauhassa eri vaihtoehtoja ja varaudu henkisesti siihen, että voi kulua aikaa ennen kuin saat pennun kotiin.

Usko pois, tiedän että pennun haluaisi ihan heti, mutta siinä saattaa käydä huonosti. Maltti on valttia! 🙂 Käydään yhdessä läpi mitä prosessiin kuuluu ja mietitään, mitä asioita tulee ottaa huomioon.

Olen jakanut tämän aiheen useampaan postaukseen. Käydään tässä postauksessa läpi, mitä olisi hyvä tehdä ENNEN kuin pentu edes on valittu.

 

Tee kunnollinen taustatyö

Ensimmäinen vaihe on tehdä kunnollinen taustatyö. Kuuntele itseäsi ohi sen pentukuumeen jonka tiedän sumentavan aivoja. Älä tuijottele pelkkiä ihania pentukuvia (aaaarhg tiedän: muttakun ne on niiiiin ihania), vaan keskity: Olethan varmasti ottanut huomioon ihan joka ikisen asian liittyen koiriin yleensä.

Varmista ettet toimi hetken mielijohteesta, mieti asioita pitkälle myös tulevaisuuteen. Mieti mitä haluat elämältä 5-10 vuoden päästä ja sopiiko koira vielä niihin unelmiin? Onko sinulla varmasti aikaa kouluttaa koira ja pitää siitä huolta? Ne ovat melkeinpä kuin lapsia.. Unohtamatta niitä lenkkejä joka ikinen päivä monta kertaa päivässä.

Onhan talous kunnossa? Pennun hinnan lisäksi on vielä hankittava kaikki koirien tykötarpeet, hoidettava madotukset ja rokotukset sekä varauduttava muihinkin lääkärikäynteihin yms muihin menoihin.

Tutustu rotuun ensin kunnolla

Etsi tietoa rodusta monilta eri internetsivuilta. Hyviä sivuja ovat esimerkiksi rodun omat yhdistyksen sivut http://www.staffordshirenbullterrieriyhdistys.fi ja www.hankikoira.fi .

Kennelliitosta suoraan (https://www.kennelliitto.fi) voit myös saada apua koiran hankintaan ja sieltä löydät myös kasvattajat, joilta voit myös kysellä rodusta.

Kysele muutenkin ihmisiltä joilla on staffi, millaisia kokemuksia heillä on rodusta. Mikäli et tunne tälläistä henkilöä, liity facebookissa ryhmiin, joista saat käytännön tietoa rodusta.

Myös minun blogistani löydät tietoa staffeista ja kirjoitan sitä kokoajan lisää. Olen mm. kirjoittanut staffien historiasta. Tarkoituksenani on saada myös omasta blogistani kattava tietopaketti rotuun liittyen.

Lue lisää:

Elämää Staffin kanssa

Staffin historia

Puntaroi tämän jälkeen uudestaan ensimmäisen kohdan tapaan, olethan varmasti ottanut huomioon ihan joka ikisen asian liittyen staffeihin? 

Pohdi tarkasti vielä mm. sitä miten energinen koira on. Seuraavana vaiheena on lähteä tutkimaan mistä sen oman possun saa 🙂 Se onkin tärkein vaihe, eli käydään se seuraavaksi läpi.

Tässä vaiheessa jätän sinut tutkimaan internettiä ja etsimään tietoa staffeista. Saat nukkua muutaman yön ja pohtia vielä asioita, sekä asennoitua koiran hankinnan prosessiin. (Edelleen vinkki: älä katsele niitä ihania pentukuvia VIELÄ, se sotkee aivoja 😀 ) Teen muutaman päivän sisällä uuden postauksen seuraavasta vaiheesta, jossa käydään läpi miten se oikea staffi sinulle löytyy, joten jääthän kuulolle 🙂

Siirry seuraavan artikkeliin: Mistä löydän staffien kasvattajan

Miten sinä itse olet tutustunut rotuun ja päätynyt ylipäänsä tähän rotuun? 🙂

0 Comments

Discover more from Staffilife

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading