parhaat-lelut-energiselle-ja-vahvalle-koirarodulle
Koiran energian purkaminen

Parhaat lelut energiselle ja vahvalle koirarodulle

II Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä II

Artikkelia muokattu 13.2.2020 – uusi tieto west paw lelujen saatavuudesta suomessa. Artikkelia muokattu 5.6.2019 – yksi lelu poistunut kaupoista

 

Sain jonkun verran leluihin liittyviä kysymyksiä, kun kerroitte minulle mistä asioista haluaisitte lisätietoja. Eli monella on etsinnässä se ”staffin kestävä” lelu (tai mikä vahva rotu sinulla nyt onkin).

Kerran Musti ja Mirrissä myyjä totesi ystävälleni, joka oli etsimässä meidän Nitalle lahjaksi lelua että, ”oi voi, kun meillä ei niitä ratakiskon pätkiä täällä myydä”. Tuo lause kuvaa hyvin sitä, että energisillä ja vahvoilla roduilla, kuten staffeilla, ei oikein mikään lelu tunnu pysyvän ehjänä. Mitkä sitten ovat ne parhaat lelut energiselle ja vahvalle koirarodulle?

On inhottavaa, kun ostaa uuden lelun ja se hajoaa parissa sekunnissa. Se kirpaisee aina, koska koiran lelut eivät ole mitään halpoja! Välillä tuntuu, että voisi ennemmin mennä nostamaan automaatista setelin koiralle revittäväksi, niin säästäisi ainakin bensarahat ja kaupassa vietetyn ajan.

Kerron tässä artikkelissa oman kokemukseni mitä kannattaa ottaa huomioon oikeanlaista lelua etsiessä ja millaiset lelutyypit ovat tällaiselle vahvalle rodulle parhaita. Lisäksi artikkelin loppupuolella esittelen meidän parhaiten kestäneet lelut. Eihän se sitä tarkoita, että nämä välttämättä kestävät juuri sinun koirallasi tai että juuri sinun koirasi rakastuu näihin leluihin, mutta saat tästä ainakin ideaa millaisia leluja lähteä kokeilemaan, kun ne ovat jo jollain saman tyyppisellä rodulla toimineet. Ja usko pois, olen käyttänyt hurjan summan (aivan liian hurjan summan) koiran leluihin, joten olen kyllä aika monta lelua ehtinyt tässä kolmen ja puolen vuoden aikana testata 🙂 Siirry artikkelissa suoraan lelujen esittelyosioon tästä linkistä.

 

Parhaat lelut energiselle ja vahvalle koirarodulle

Mikäli sinulla on tai on tulossa energinen ja/tai vahva koirarotu, kannattaa varautua siihen, että niin sanotut ”normaalit” koiranlelut voi unohtaa. Ne ovat ihanan näköisiä, mutta jätä ne sinne hyllyyn, ellet halua vain menettää rahaa.

Normaaleilla leluilla tarkoitan esimerkiksi kaikkia narusta tehtyjä leluja, pehmoleluja, vinkuleluja… kaikki nämä kuuluvat näihin, joita kutsun normaaleiksi leluiksi. Itse ostan silloin tällöin tietoisesti jonkun halvan, tavallisen lelun, jonka annan Nitalle ja se saa sen tuhota nanosekunneissa. Miksikö? No en minä tiedä 😀 joskus kun käyn kaupassa, haluan tuoda Nitallekin jotain ”pientä” 😀 10 sekunnin ilon…

Jokainen koira on tietenkin yksilö rodusta riippumatta. Eli kaikki saman rotuiset koirat eivät tietenkään revi ja tuhoa kaikkia leluja ja toisilla jokin lelu kestää puoli vuotta, kun taas toisella se sama lelu kestää 3 minuuttia. Lisäksi jokaiselle koiralle usein muodostuu jostain lelusta, jonka voisi repiä, sen verran tärkeä jostain syystä, ettei se tee sitä. Voit itse päättää lähdetkö kokeilemaan, kestävätkö pehmo- ja narulelut oman koirasi käsittelyä, tai valita heti varman päälle kestävän lelun.

Painotan, että tämä koskee nyt siis varsinkin näitä staffeja ja muita saman tyyppisiä vahvoja rotuja. Tietenkin ihan pienet pennut saattavat olla asia erikseen, mutta ei kovin kauaa. Myös vanhemmat koirat saattavat ottaa jo leikkimisen rennosti… mutta mitä olen kuullut, niin staffin kohdalla niin ei kyllä käy 😀

Millainen sitten on se kestävä lelu?

Staffin kestävää lelua ei kyllä varmaan valitettavasti ole olemassakaan 😀 ne menevät jossain vaiheessa kuitenkin rikki tai ne on oltava niin vahvoja, ettei niillä sitten voi edes ”leikkiä”. Staffille kestävimmät ”lelut” täytyy melkein tehdä itse. Kottikärryn tai mönkijän renkaista taitaa tulla ne parhaimmat ja kestävimmät lelut. Jos renkaan saa ripustettua puuhun, on se vielä hauskempi.

Nämä paljon puhutut ”hullupallotkin” useimmat staffif purevat rikki vähintään siitä venttiilin kohdalta, jolloin se ei enää ole kovin turvallinen (meidän vekaramme kantaa siitä venttiilireiästä kulmahampaalla sitä isoa palloa!).  Mutta mikäli halutaan leikkiä ostettavilla leluilla, niin sitten halutaan tietenkin valita se mahdollisimman pitkään kestävä lelu.

Kestävän lelun valitseminen onnistuu tunnustelemalla materiaalia

Millainen on sitten se kestävä lelu? Leluissa on aika suuria eroja ja joskus on vaikeaa valita se ”tylsä ja ruma möhkäle” joka saattaa kuitenkin olla se kestävämpi vaihtoehto kuin se ”yli ihana ja söpö” lelu.

Valitessasi tämän tyyppiselle vahvalle rodulle lelua, kokeile ensin, miltä lelu tuntuu:

 • mikäli pystyt puristamaan lelun kasaan omalla kädelläsi, laita se takaisin hyllyyn.
 • Mikäli lelun pinta tuntuu pehmeältä, johon voisi hampaat upota, laita sekin takaisin hyllyyn.
 • Mikäli lelusta roikkuu jotain ulokkeita, kuten narua tai muuta pehmoista, ei muuta kuin takaisin hyllyyn.
 • Vinkuvat lelut kannattaa myös unohtaa, sillä niiden repimiseen nähdään vielä suurempi vaiva saada se ”tapettua” ja vinkuminen loppumaan… ja se loppuukin yleensä alta aikayksikön.

Etsit siis kiveä ja sitä ratakiskon pätkää 😀 Hae siis lelua, joka on niin jämäkkä, että et saa sitä itse mitenkään puristettua kasaan (koira saa sen luultavasti kuitenkin leuoillaan kasaan, vaikka sinä et saa). Vältä kuitenkin vielä myös sellaisia ohuesta kovasta muovista tehtyjä leluja, jotka ovat onttoja… et ehkä saa niitä puristettua kasaan, mutta ohut kova muovi särkyy hampaissa tuossa tuokiossa. Eli ei niinkään kova lelu, vaan vahva ja jämäkkä. Pehmeä, mutta jämäkkä ja paksu muovi on kestävää.

Pidä mielessä myös, että tuleeko lelu sisä- vai ulkoleluksi. Jos otat sisäleluksi sellaisen super kivikovan pallon, niin miten sellaisella sitten leikitään? Se kolisee ja paukkuu pitkin kotia… joo lelu kestää, mutta kestääkö koti? 😀 Kovilla, taikka jämäköillä leluilla voi toki leikkiä ulkona. Sisälle kannattaa valita rauhallisesti aktivoivia leluja ja järsimiseen tarkoitettuja puruleluja. Näin kannattaa tehdä jo pelkästään siksi, että tällainen energinen rotu on hyvä opettaa olemaan sisätiloissa mahdollisimman rauhallinen. (hehe, villitys viirauskohtauksilta kuitenkaan tuskin pystyy välttymään)

Valitse rodulle sopiva lelu

Kuten todettu, jokainen koira on yksilö ja kaikki ei toimi kaikille. On kuitenkin ihan totuus, että Staffit ja muut tämän tyyppiset rodut ovat vahvoja ja ronskeja leikeissään, joten kuitenkin tietynalaista ohjenuoraa voi käyttää tämänkaltaisten rotujen kohdalla lelun valitsemisessa.

Tässä siis yhteenvetona ohjenuora lelun etsintään:

 • Valitse sisällä leikittäväksi leluksi jokin koiraa rauhallisesti aktivoiva lelu
 • Valitse leluja, jotka tekevät myös ruokailusta energian purkamishetken
 • Valitse älypelejä, joita voit pelata yhdessä koiran kanssa laatuaikaa viettäen ja samalla energiaa purkaen
 • Valitse leluja, joiden kanssa koiralla menee aikaa ja saat myös itse omaa aikaa
 • Valitse lisäksi sellaisia leluja, jotka rauhoittavat eli esimerkiksi järsimiseen tarkoitetuttuja leluja
 • Valitse ulkoleikkeihin jämäkkää kumia olevat lelut kuten pallo, hyvän laatuinen kestävästä materiaalista tehty frisbee tai keppi

 

Meidän käytössä olevat, mielestäni parhaat lelut energiselle ja vahvalle koirarodulle

 

Seuraavaksi esittelen sinulle meidän suosikkilelujamme eri tilanteisiin ylläolevan listan mukaisesti, jotka ovat meillä kestäneet. Laitoin myös linkit, joista pääset lukemaan tuotteista lisää tai jopa suoraan tilaamaan omasi. Näitä useimpia leluja löytyy kyllä muualtakin, kuin juuri sieltä, mihin tässä artikkelissa olevat linkit vievät.

 

Sisällä koiraa aktivoiva lelu

Pallo, jonka sisälle saa nameja, on hyvä aktivointilelu sisälle. Kun koira oppii, että pyörittämällä palloa, sieltä putoaa nameja, se kulkee ympäri kotia itsekseen palloa pyöritellen. Tällaiseen palloon voi myös laittaa koiran kuivaruokanappuloita ja tarjota ruoka näin.

Parhaat lelut energiselle ja vahvalle koiralle Trixie aktivointipallo
Trixie aktivointipallo

Huomaa, että eri valmistajien palloissa on eri kokoinen tuo reikä. Eli valitse sen verran pienireikäinen pallo, ettei namit vain suoraan putoile sieltä ulos. Tässä meidän omassa on mielestäni pienin reikä mitä olen nähnyt ja se sopii meille oikein hyvin, kun nappulat aika pieniä.

Tämä meidän pallomme on Trixie aktivointipallo, jota löytyy mm. Musti ja Mirriltä. Vastaavanlaisia palloja on mm. Little& Biggerillä. *Tuossa Little&Biggerin pallossa on hieman isompi tuo reikä, meillä on ollut myös sellainen ja sekin on hyvä pallo.

Yksi meidän mielekkäimmistä leluista, joilla leikitään sisällä, on aktivointimatto, josta olen kirjoittanut oman artikkelin. Pääset siihen tästä: Koiran aktivointi aktivointimatolla – me testasimme

 

Näillä leluilla teet ruokailusta energiaa kuluttavan aktiviteetin

Nämä kaikki (joista kuvat alla) ovat erittäin jämäkästä kumista tehtyjä kestäviä leluja, jotka voidaan täyttää ruualla ja vaikka jäädyttää pakkasessa.

 

Parhaat lelut energiselle ja vahvalle koirarodulle Kong
Kong

Kongista kannattaa valita extrastrong versio. Sinne on hyvä tehdä jäädytetty ”koirajäätelö” tai laittaa jotain tahmeaa. Siihen myydään myös erikseen kong-tahnaa. *Lue lisää Kongista täältä.

 

Lue myös tämä postaus, jossa teen ”koirajäätelöä” kongiin: Paras itse tehty koirajäätelö helpotukseksi hellepäivään

 

Parhaat lelut energiselle ja vahvalle koirarodulle - RubberTuff Stump
Starmark RubberTuff Sump lelu

Tähän vihreään todella jämäkkään leluun nimeltään Starmark RubberTuff Stump tulee mukana sellaiset kovat herkut kumpaankin päähän. Ne raksahtavat kylläkin aika nopeasti rikki vahvoissa leuoissa ja häviävät koiran kitusiin, mutta sen jälkeen sisälle on oiva laittaa vaikka jäisiä lihapullia (kuten kuvassa).

 

 

Parhaat lelut energiselle ja vahvalle koirarodulle Sumo
Sumo aktivointilelu

Sumo on samanlainen kuin Kong, se on vain eri valmistaja. *Tämä on siis Litte&Biggerin tuote ”Sumo”. En ole huomannut laadussa mitään erityistä eroa. Kongilla koot menevät XXL-kokoon asti, mutta tämä L&B:n L-koko on myös jo todella iso. Kongilla on kiloluokitus leluissaan minkä kokoiselle koiralle niitä suositellaan. L&B:llä ei ole tällaista. Olen ostanut kerran pienimmän Sumon meille ”palloksi”, se ei kestänyt kovin kauaa. Tästä isosta tarjoillaan koiran jäisiä lihapullia ja hyvin on kestänyt.

Älypeleillä laatuaikaa

Älypelit purkavat myös mukavasti energisen koiran ylimääräistä energiaa ja on mukavaa yhdessä koiran kanssa puuhaamista. Älypeleistä olen kirjoittanut oman artikkelin, jossa kerron meidän mielestä parhaat pelit.

Voit lukea kyseisen artikkelin täältä: 4 Koiran aktivointipeliä vertailussa

 

Lelut, joiden kanssa koiralla menee aikaa

Tähän kategoriaan menevät yläpuolella mainittu namipallo, aktivointimatto (kohdassa sisällä aktivoivat lelut) sekä nuo ruokailuun liittyvät lelut. Niiden kanssa koiralla menee itsekseen aikaa ruuan tai namin saamiseen ja syömiseen, jolloin sinullakin on omaa aikaa. Näiden lisäksi All for Paws Fetch N Treat on meillä sellainen lelu, jonka kanssa Nita viettää aikaa itsekseen.

Lue lisää kyseisestä lelusta tästä artikkelista: Kestävä aktivointilelu koiralle – meidän ehdoton suosikki

Rauhoittavat lelut

Syöminen rauhoittaa koiraa, joten tähän kategoriaan menevät taas myös se namipallo ja ruokailuun liittyvät lelut sekä aktivointimatto. Kuitenkin myös järsiminen on koiran mielestä ihanaa puuhaa ja se myös rauhoittaa koiraa, joten siksi järsimiseen tarkoitetut lelut ovat myös erittäin hyviä. Olen kirjoittanut tästä aiheesta myös oman artikkelin ja esittelen siinä meidän järsimislelujamme. Nitan mielestä tähän asti paras järsimislelu on *Nylabonen Bacon CheeseBurger.

Pääset kyseiseen artikkeliin koskien järsimisleluja tästä: Koiran tapa järsiä – mistä apua

 

Järsiminen on rauhoittavaa ja mukavaa puuhaa

Ulkolelut

Meidän suosikkiulkolelumme ovat myös kaikki jämäkästä muovista valmistettuja.

 

Parhaat lelut energiselle ja vahvalle koirarodulle kumipallo
Little&Bigger Bouncer pallo

*Little&Bigger pallo pomppii todella hyvin ja koira ei sitä saa kovin helposti purtua rikki. Kuvassa näkyvä pallo on juuri tällainen, mutta logo kuluu nopeasti pois.

 

 

Parhaat lelut energiselle ja vahvalle koirarodulle frisbee
Frisbeen heittoa

Frisbeen heitto on aina ollut yksi meidän lempipuuhistamme. Tätä meidän kuvassa näkyvää frisbeetä (west paw) ei enää myydä Suomessa ja ostin niitä säästöön kun näin niitä poistokoreissa. Mutta kun näistä osa hajosi tai katosi (sitäkin sattuu), niin seuraavaksi ostin Kongin frisbeen *Kong Original Flyerin, koska heiltä on nyt tullut myös tuotteisiin frisbee ja Kongin lelut ovat yleisesti erittäin vahvoja. Tästä on myös Extreme-versio, siitä minulla ei ole kokemusta. Kongin frisbee tuntuisi oleva hieman painavampi, kuin nuo West Pawsin. Kyllä se kuitenkin lentää 🙂

Muokkaus 24.5.2019: Eräs lukija linkkasi minulle linkin, josta näitä West Paw frisbeitä edelleen löytyy! 🙂 Niitä myydään siis edelleen nettikaupassa nimeltä Pet´s expert. Tässä linkki olkaa hyvä: https://www.petsexpert.fi/koira/koiranlelut/koiran-frisbeet/west-paw. Kiitos suuresti sinulle, joka kerroit tästä linkistä 🙂 Muokkaus 13.2.2020: Tähän lukija kommentoikin, että nyt näitä west paw-frisbeitä saa taas suomestakin osoitteesta: https://www.sonarc.fi/epages/sonarc.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014073001/Categories/Koiralle/West_Paw Kiitos tästä tiedosta Eija 🙂 

Kun ostat frisbeen, suosittelen ostamaan suht pienen, koska kuitenkin haluat sellaisen kestävästä materiaalista tehdyn frisbeen, niin ne isommat eivät lennä yhtä hyvin kun painavat jo aika paljon. Tämä on kyllä erittäin mukavaa energisille tyypeille.

 

Kuminen keppi normaalin puukepin sijasta

Tämän lelun (kuva alla) sain ystävältäni, jonka oma koira ei tästä kumikepistä innostunut. Nitalle taas tämä keppi on ollut yksi tärkein lelu jo monta vuotta. Se on kätevän kokoinen ja parempi vaihtoehto oikealle kepille, josta voisi irrota tikkuja hampaiden väliin. Nita tykkää myös todella kovasti järsiä tätä.

 

Parhaat lelut enegiselle ja vahvalle koirarodulle-kumikeppi
Trixie Biting Stick-lelu

Tuo naru kepin päästä lähti alta aikayksikön ja tassun kuvat kuluivat pois, mutta muuten tämä lelu on meillä kestänyt todella hyvin ja on rakas lelu. Muokattu 5.6.2019: Lelun nimi on Trixie Biting Stick, mutta poistin linkit tuotteeseen, koska se ei näytä enää olevan saatavilla. Ei tuntunut löytyvän Trixien omilta sivuiltkaan.. Seurataan tuleeko tilalle jokin uusi tuote, vaihtuuko nimi vai onko tuote kokonaan loppunut..

 

Tämä hiukan hävyttömän näköinen lelu (kuva alla) on myös todella kestävä. Tuotteen tiedoissa lukee, että se myös kelluu. Emme ole itse vielä päässeet tätä vedessä testaamaan, mutta testaamme varmasti, koska nita rakastaa keppien noutamista vedestä.

 

Kong Safestix

 

Ostin tuon mielenkiintoisen näköisen lelun nimeltään *Kong Safesticks.

 

Jokaisella koirayksilöllä kuitenkin tosiaan on varmaan ainakin se yksi lelu, jota ei rikota.. meillä se on jo kovin kärsinyt, mutta edelleen voimissaan oleva vaaleanpunainen rengaslelu.

 

Lopuksi muutama huomio

Lelut kestävät parhaiten, kun ne eivät ole lattialla koko ajan esillä, vaan jossain piilossa ja niillä leikitään aina vain hetki, jonka jälkeen ne laitetaan takaisin pois. Opeta koiralle näin samalla myös luopumista ja viekää yhdessä lelu takaisin, vaikka lelulaatikkoon. Anna koiran pudottaa lelu sinne itse ja palkitse.

Opeta koiraa leikkimään leluilla oikein. Eli esimerkiksi Nita oppi käyttämään namipalloa myös siten, että se puristaa leuoillaan sisällä olevaa labyrinttia ulkopuolelta, jolloin nameja putoilee. Opeta, että namit tulevat pyörittelemällä palloa kuonolla. Ota lelu pois, jos leikki näyttää siltä, että lelu on hajoamassa (ellei se ole sallittua).

Kerro tai laita kuva teidän koiran lempparilelusta 🙂

 

*Osa tämän artikkelin linkeistä on ns. affiliatelinkkejä (merkitty *merkillä), mikä tarkoittaa, että ostaessasi tuotteen linkkini kautta, saan pienen komission, jonka avulla rahoitan blogini ylläpitoa. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivuilla ja tutkia tuotteita. Komissio ei kasvata sinun ostoksesi summaa. Suosittelen vain niitä tuotteita ja palveluja, joita olen itse käyttänyt ja/tai joita käytän parhaillaan. 

 

5 Comments

5 Comments

 1. Sari
  20.5.2019 at 12:55 pm

  Hei! Mitä puruluita ostat staffiilesi? Meidän nyt 6v Elli staffilla on ollut kaksi kertaa leikkausta vaatinut luu-ummetus, joten ydinluille olemme saaneet jättää hyvästit, mutta olen ostanut esim. sonninsuteja, joissa sentään vierähtää edes hetki, ennenkun ne on syöty:-)
  Eläinkaupassa käydessäni mietin aina, että mikä luu olisi tarpeeksi kestävä ja hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja tietysti koiralle maukas. Suinkaan kaikki luut eivät kiinnosta neitiämme.

  • admin
   20.5.2019 at 1:32 pm

   Moikka Sari!

   Kiitos viestistäsi. No kuule, meillä ei oikeastaan syödä enää puruluita ollenkaan 🙁 Eli meillä nieltiin nahkaluut jo pienenä kokonaisina ja isommissa sitten se loppu meni aina kokonaan, johon meinasi tukehtua. Meille paras oli naudan putkiluu sitä Nita rakasti järsiä ja sitä luuydintä sieltä litkuttaa. Se oli hänellä häkissä, jonne meni aina järsimään sitä kun siltä tuntui. Sitten hänellä todettiin nauta-allergia, joten nekin jäivät. En ole sen jälkeen löytänyt sopivaa luuta pureskelutarkoitukseen. Hevosenluut pirstoutuvat nopeasti ja Nita oksensi välillä luun siruja. Hirvennahkaluukaan ei ollut menestys kun se taas oli kuitenkin sitä nahkaa ja loppu piti ottaa pois siltä. Saimme myös kerran ystävältä ihan tuoreita hirven luita, niitä ei sitten taas vatsa kestänyt. Siksi olen siirtynyt kokonaan näihin ”tekoluihin”, joista olen kirjoittanut siinä ”Koiran tapa järsiä, mistä apua” artikkelissani, eli näihin järsimisleluihin nimeltä Nylabone. Niissä ei ole hajuhaittaakaan 😀 Ja meillä sellainen on aina esillä, jotta koira saa sitä järsiä kun järsimisen tarve tulee 🙂 Mutta sekään ei tietenkään ratkaise sitä, että jos haluaa koiralle nyt heti jotain tekemistä, niin luultavasti todennäköisemmin se alkaisi viettää aikaa oikean puruluun kanssa kuin sen lelun 😀 Mutta vastaus siis, että painin saman asian kanssa ja jos teillekään ei nuo naudan putkiluut käy, niin sitten en osaa sen enempää valitettavasti ehdottaa, kuin sitä tekoluuta.. Kaupoissa tosiaan todella harvoin löytää mitään hirven luitakaan, muuta kuin niitä nahkaluita. Mutta jos tunnet metsästäjän, niin voithan kokeilla jos toimii tuoreet hirven isot luut 🙂 Järsiminen on tosiaan kuitenkin koiralle tärkeää! 🙂 Toivottavasti vastauksestani oli sinulle jotain apua, tai edes kohtalotoverin vertaistukea. Ihanaa kesän alkua sinulle ja Elille rapsutuksia! 🙂

 2. Sari
  20.5.2019 at 2:55 pm

  Kiitos vastauksestasi! Täytyy ihan mielenkiinnosta ostaa tälläinen Nylabone järsimislelu, sillä oikeita luita en uskalla enää antaa, (mikä on harmi, koska olen kauppahallin vieressä töissä), ettei vaan meidän neiti saa siitä jyrsimällä irti sitä kalkkia, joka sitten kovettaa vatsan niin, ettei edes pullollinen parafiiniöljyä sekä ulkoisesti että sisäisesti 🙂 auttanut. Ne sonninsudit on kyllä ihan jees ja viimeeksi taisin ostaa meidän eläinkaupasta peuran rustoa niin siinäkin oli pitkään tekemistä. Meillä on kongi ja meinaan ehdottomasti kokeilla sitä nappula-piimä-juttua. Meidän Elli on ihan mahdoton tapaus, kun tulee vieraita. Se todella kiihtyy sekunnissa nollasta sataan. Ollaan varmaan tehty sen kanssa kaikki mahdolliset virheet tähän liittyen ja annettu sen vain hillua vieraiden aikana, kun se oli pieni pennunpallero. Niinpä se pitää nykyään aika usein eristää, jos on vieraampia vieraita. Kerran jouduin tunkemaan sille kongiin tuoreen koirapuustin, kun en parempaakaan keksinyt ja koira takapihalle! Silloin sillä oli ”kissanpäivät”!
  Ihanaa kesää teillekin ja iloisia hetkiä niin mainion koirakaverin kanssa!

  • admin
   20.5.2019 at 3:12 pm

   Okei, mahtavaa että otat ”koirajäätelön” kokeiluun 🙂 Tule ihmeessä kertomaan sitten miten se teillä toimi 🙂 Taidan itse puolestani lähteä etsimään peuran rustoa kiitos vain itsellesikin vinkistä! 😀 Nylabonesta tosiaan ne kaikista vahvimmat on sellaisia, että jos oikein kova järsijä, niin niistä saattaa irrota sellaisia riisin jyvän kokoisia paloja, jotka ei pitäisi olla koiralle haitallisia, mutta jalanpohjassa ne pistää 😀 Eli kannattaa ottaa se huomioon missä antaa koiran järsiä sitä (esim lankamattoon ne saattaa jäädä kovaakin kiinni). Se mikä meillä on se Strong Bacon Cheeseburger niin siitä ei sellaista irtoa, mutta on sen verran pehmeä, että se saattaa olla nopeammin poisjärsitty. Huomaat kokeilemalla miten se kestää 🙂

 3. Sari
  20.5.2019 at 3:30 pm

  Se meidän uusin löytö olikin oikealta nimeltään peuran jänne. Kiitokset sulle vinkeistä!

Discover more from Staffilife

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading