koiran-aktivointi-kotikonstein-helppo-ja-halpa-tee-se-itse-peli
Koiran energian purkaminen

Koiran aktivointi kotikonstein – helppo ja halpa Tee Se Itse -peli

Syksy ja sateet ovat saapuneet. Meidän neitimme on tehty sokerista, joten syksyn pahimpien sateiden ja tuulen aikaan hän ei halua lähteä ulos. Täytyyhän toki tarpeet käydä hoitamassa, mutta ei sinne ulos oikein ole mieltä jäädä viettämään aikaa ja energiaa purkamaan ”koiranilmalla”.

Tiedän, että en ole ainoa, joka omistaa sadetta ja/tai tuulta inhoavan koiran (enkä kyllä itsekään viihdy kyseisessä kelissä). Kuten minäkin tiedän, myös sinä, jolla on energinen koira, tiedät että koiran energia täytyy kuitenkin saada johonkin purettua, jos ulos ei päästä. Koiran kanssa on muutenkin tärkeä viettää aikaa puuhaillen, varsinkin jos lenkki jää lyhyeen.

Koiran aktivointi kotikonstein on ihan helppoa, kun käyttää mielikuvitusta. Kerron sinulle tässä artikkelissa yhden hauskan Tee Se Itse -aktivointipelin ohjeen.

Miksihän muuten huonoa keliä sanotaan koiranilmaksi? Google kertoo, että ilmaus on yleiseurooppalainen (saksaksi ”Hundwetter” ja italiaksi ”tempo da cani”) ja sanontaan saattaa olla montakin syytä: Koirilla oli ennen vanhaan huonommat oltavat ja joutuivat ulos säässä kuin säässä vahtimaan taloa ja pihaa, kun taas kissat viettivät ”kissanpäiviä” sisällä uunin edessä. Tästä saattaa tuo ilmaus siis johtua. Lisäksi moni muukin negatiivinen sanonta liittyy koiriin, kuten ”tekee koiruuksia” tai ”koiranvirka (epämiellyttävä tehtävä)”, joten voisi päätellä, että ennen koirilla ei ollut niin hyvät oltavat kuin nykypäivänä. Toiset taas sanovat, että koska ei uskallettu uhmata sään jumalia haukkumalla säätä rumaksi, ettei se mene vielä pahemmaksi, on käytetty sanaa koiranilma.

Noh, niin tai näin, nykypäivänä me haluamme koirillemme parasta ja että ne voisivat hyvin, joten keksimme heille koiranilmalla muuta kivaa tekemistä 😀

Koiran aktivointi kotikonstein

Koiraa saa helposti aktivoitua ihan kotona, ilman sen suurempaa panostusta. Siihen ei myöskään tarvita ylimääräistä rahaa, mutta ne kaupan aktivointilelutkin ovat kyllä ihan hyviä, kunhan löytää sen, josta oma koira pitää ja aktivoituu.

Lue lisää: Parhaat lelut energiselle koirarodulle

Kuten mainitsin, aina ei tosiaan tarvita juurikaan rahaa koiran aktivoimiseen, koska kotoa löytyy yleensä myös paljon tarvikkeita erilaisten aktivointi ”pelien” tekemiseen. Esimerkiksi tyhjään muovipulloon voi laittaa nameja ja antaa koiran yrittää saada ne ulos. Voit myös sulkea korkin ja laittaa pullon vanhaan sukkaan, jolloin koira ei näe pullon sisälle, mutta kuulee namien kolisevan ja saa sen leikkimään ja yrittämään saada namit ulos. Kotona voi sisällä muutenkin puuhastella koiran kanssa kaikkea energiaa purkavaa aktiviteettia.

Katso lisää vinkkejä täältä: 5 parasta koiran energiankulutusvinkkiä

Yksi nopea ja kiva Tee Se Itse -koiran ”aktivointipeli” syntyy sanomalehdistä, isosta astiasta ja koiran herkuista. Lehtiä useimmille kertyy lehtiroskikseen (ja mikäli ei, niin varmasti voi pyytää vaikka naapurilta) ja jokin astiakin yleensä kotoa aina löytyy. Koiran herkuksi kelpaa usein myös ihmisten herkut, kuten nakit tms., mikäli koiran omia herkkuja ei ole saatavilla.

Tämä peli on nopeasti tehty, helppo, halpa ja hauska. Koira saa tässä käyttää nenäänsä, joka on sille täysin lajinomaista toimintaa ja se purkaa energiaa hyvin.

Tee näin:

  1. Rutista sanomalehden sivuista palloja
  2. Täytä astia näillä sanomalehtipalloilla
  3. Laita pallojen sekaan koiralle herkkuja etsittäväksi

 

Koiran aktivointi kotikonstein

Katso tästä Video, mitä Nitalla on vadissa ja kuinka hän etsii niitä:

 

Käytä mielikuvitustasi ja muokkaa tätä lelua sen mukaan, mitä kotoa löytyy. Tee vaikka joka kerralla hiukan erilainen:

  • Sanomalehtipallojen sijasta voit käyttää myös jotain muuta, kuten oikeita palloja jos teillä on niitä paljon. Tai jotain muuta roinaa, vaikka pesusieniä 😀
  • Astia voi olla myös pahvilaatikko tai vaikka matkalaukku.
  • Nameja voi myös laittaa sanomalehtipallojen sisälle vaikeuttaakseen tehtävää.

Kuten huomaat, koiran aktivointi kotikonstein ei ole vaikeaa. Täytyy vain käyttää mielikuvitusta ja lähteä kokeilemaan mikä saa oman koiran mielenkiinnon heräämään.

Mikäli pidit tätä artikkelia hyödyllisenä, olisin kiitollinen, jos jakaisit sitä eteenpäin.

0 Comments

Discover more from Staffilife

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading