kestava-aktivointilelu-koiralle-meidan-ehdoton-suosikki
Koiran energian purkaminen

Kestävä aktivointilelu koiralle – meidän ehdoton suosikki

 

Hyvin usea varsinkin meistä, jotka omistavat energisen koirarodun, etsii jatkuvasti sitä hyvää ja kestävää aktivointilelua koiralle. Minä olen mielestäni sellaisen löytänyt! Tai itseasiassa minä en sitä itse löytänyt, vaan ystäväni osti sen Nitalle 1v syntymäpäivälahjaksi. Joka tapauksessa siitä on tullut kaikista leluista ja peleistä ylitse muiden oleva hitti.

Tässä artikkelissa ei ole kaupallista yhteistyötä. Halusin vain kertoa sinulle tästä tuotteesta, koska tämä tuote on pelastanut minut niin monta kertaa kun esimerkiksi en ole päässyt koiran kanssa ulos. Joten halusin, että sinäkin tietäisit tästä 🙂 Ei se täydellinen tuote ole, ei sellaista varmaan olekaan…

 

Kestävä aktivointilelu koiralle

 

All For Paws Fetch N Treat on aktivointilelu koirille, jotka kaipaavat tekemistä. Tuote tarjoaa mielekästä aktivointia ja aivotyöskentelyä koiralle. Se toimii hyvänä energian kuluttajana, ruoka-aparaattina ja tylsyyden taltuttajana jos esimerkiksi ulos ei voi mennä.

 

Miten lelu toimii

Laite täytetään nameilla/ruokanappuloilla päällä olevasta luukusta. Koiran on laitettava pallo lelun päällä olevasta reiästä sisään, jolloin pallo ulos tullessaan vapauttaa samalla nameja laitteesta.

Näytä koiralle miten se toimii. Nita oppi tämän käytön muutamassa päivässä. Ota fyysisesti pallo käteen ja näytä mihin tipautat sen ja kuinka niitä nameja tulee. Anna sitten pallo koiralle ja näytä sormella reikää ja yritä houkutella se tiputtamaan pallo reiästä. Kehu ruhtinaallisesti kun se onnistuu ja palkanhan se saa laitteesta.

Ole kärsivällinen, kaikki eivät hoksaa yhtä nopeasti, mutta ihan varmasti hoksaavat jossain vaiheessa. Anna koiran miettiä kaikessa rauhassa miten sen täytyy toimia. Painotan tässä sitä kärsivällisyyttä, anna koiran saada onnistumisen tunne. Älä tee liian monta kertaa sitä sen puolesta, silloin koira on ratkaissut tämän aivopelin siten, että joku muu tipauttaa pallon. Muista, että lepäämällä koirakin oppii ja yön yli nukuttuaan, se saattaakin jo osata sen 🙂

Tässä meidän video tuotteen käytöstä:

 

Tuotteen hinta ja mistä sen saa

Lelun saa Musti ja Mirristä hintaan 29,99€. Laitteella on mielestäni erittäin hyvä hinta-laatusuhde, sillä siitä huolimatta, ettei pallo ole aivan oikeanlainen ja namit välillä jumittavat, se toimii silti vuosia ja koira jaksaa yhä innostua siitä. Meidän kohdalla se ainakin on ollut täysin hintansa väärtti. Klikkaa tästä Musti ja Mirrin sivuille: Musti ja Mirri/All for Paws Fetch N Treat

 

Tuotteen plussat

Sinun ei tarvitse olla koiran vierellä, kun se leikkii tällä, kuten muissa aktivointipeleissä yleensä tarvitsee. Tietenkin alussa, kun koira opettelee ymmärtämään miten lelu toimii, on sinun oltava vieressä näyttämässä sille. Toki minkään lelun kanssa ei koiraa kannatta jättää täysin yksin kotiin, mutta vierellä ei tarvitse istua kun se oppii tämän käytön.

Sen voi yhdistää koiran ruokinnan kanssa, eli voit antaa vaikka koko koiran nappularuoka-annoksen tämän lelun avulla. Näin saadaan ruokinta kestämään kauemmin (ahmijoille hyvä) ja se on koiralle aktivoivaa.

Lelu todella aktivoi koiraa ja purkaa energiaa, koska se joutuu käyttämään päätään, hakemaan palloa ja syömään, kaikkea melkein yhtäaikaa.

Lelu on todella kestävä. Meillä on ollut se nyt yli kaksi vuotta käytössä ja se on edelleen hyvässä kunnossa (siitäkin huolimatta että se välillä paiskaantuu mihin sattuu väärinpäin jos Nitalla menee siihen hermot). Ja mikäli joku kestää staffin käsittelyssä yli 30min niin sen voi luokitella jo kestäväksi 😀 Eli tämä todella on kestävä aktivointilelu koiralle.

Tuote on helppo pitää puhtaana. Se kyllä sotkeentuu kun kuolainen pallo menee sieltä kokoajan läpi, jota koira on vielä kuljettanut  suussaan nappuloiden syömisen välillä eli nappuloiden jäämiäkin sinne muodostuu, mutta on tosiaan helppo pyyhkiä ja pestä.

 

 

Kestävä aktivointilelu koiralle - Fetch N Treat

 

 

Tuotteen miinukset

Näissä minun kuvissani ja videossa ei ole tuotteen mukana tuleva pallo. Jos klikkasit jo linkistä lukemaan lisää tuotteesta, huomasit ehkä, että tuotteen mukana tulee siis erilainen pallo, jolla lelu toimii (kuuluisi toimia). Samantien luultavasti ajattelit, että no tuo pallo ei kyllä tule kestämään staffin leuoissa kuin 4-7minuuttia. Ja olet siinä aivan oikeassa 😀

Eli tuolla mukana tulevalla tennispallon tapaisella pallolla ei tee mitään tällaisen rodun kohdalla, jonka puruvoima ja järsimishalu on tätä luokkaa. Kun palloa puraistaan, se menettää heti muotonsa, eikä enää mahdu reiästä.

Lisäksi tennispallo tulee kuolasta limaiseksi ja pehmeäksi, joten se vielä tarttuu sielä lelun sisuksissa seinämiin, joka hidastaa sen ulostuloa ja sotkee lelua.

Tähän on kuitenkin ratkaisu, joka ei vaadi kovin suurta lisäinvestointia: Suosittelen ehdottomasti ostamaan samalla Little&Biggerin kumisen pallon. Sitä ei edes staffi pure rikki, se kestää, mahtuu tähän aparaattiin, on helppo pitää puhtaana eikä maksa montaa euroa. Lisäksi se sinkoaa tästä lelusta hyvällä vauhdilla.

Musti ja Mirrin verkkosivuilta en näköjään enää tuota kyseistä palloa löytänyt, mutta viimeksi ainakin ostin sellaisen täältä Vaasan Musti ja Mirristä ja niitä oli ihan siinä tiskillä. Toivottavasti, ei ole mikään poistuva tuote.. Mutta voit varmasti kysyä, josko olisi jokin vastaava tuote sitten tarjolla. Pääasia, että se mahtuu tuonne leluun, eikä sitä voi purra epämuodostuneeksi eli mahdollisimman kova pallo.

Tässä linkki Peten Koiratarvikkeen sivuille, jossa palloja löytyy, jotta saat kuvan siitä, millaista ja minkä kokoista palloa tarkoitan: Peten Koiratarvike Little&Bigger pallo.

Toinen miinus laitteessa on se, että välillä namit jäävät sinne jumiin, eikä tule ulos vaikka palloa laitetaan reiästä. Tämä on tuotteen ominaisuus, joka näyttää toistuvan melkeimpä kaikilla käyttäjillä. Tähänkin on kuitenkin ihan yksinkertainen kikka: jos nappuloita ei tule, nosta lelu ylös ja ravista sitä. Tadaa se toimii taas 🙂

Ei kannata menettää hermoja tämän ominaisuuden takia, käy vain ravistelemassa sitä aina kun se jää jumiin. Nita on oppinut jo itse kolauttamaan laitetta jos ei nameja tule 😀

 

Kestävä aktivointilelu koiralle

Yhteenvetona kestävä aktivointilelu koiralle

Kyseessä ei kuitenkaan ole kovin kallis tuote, joten juuri sen verran mitä tuolla hinnalla saa, laite myös antaa ja meidän tapauksessa ainakin vielä enemmän 🙂 Tämä on minun mielestäni hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja kestävä aktivointilelu koiralle, joka on meillä käytössä hyvin useasti. Koira on joka kerta tästä aivan tärinässä kun se otetaan esiin. Jos namit jumittavat, Nita tulee pyytämään apua, tai kolauttaa lelua itse.

Onko teillä jo testattu tätä tuotetta?

Lisää hyviä aktivointipelejä löytyy tästä artikkelista:

4 Koiran aktivointipeliä vertailussa

 

0 Comments

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggaajaa tykkää tästä: