elamaa-staffin-kanssa
Staffin hankinta ja pentuaika

Elämää Staffin kanssa

Päivitetty 17.8.2018

Elämää Staffin kanssa

Blogini käsittelee siis elämää staffordshirenbullterrieri-rotuisen koiran, lyhyemmin staffin, kanssa. Toivottavasti löydät sivuilta vastauksen sinua askarruttavaan kysymykseen tai saat edes hymyn huulille 🙂 Kerron tässä artikkelissa sinulle millainen rotu staffi on.

Mikä sitten staffeissa on niin erikoista? Toiset pelkäävät: ”tämä on se tappajakoira-rotu”, toiset taas rakastavat: ”ne ovat aivan kuin ihmisiä”.

 

Millainen koira on staffi?

Mielestäni Staffien maine on onneksi muuttumassa, mutta edelleen jonkun verran törmää tähän ”tappajakoira” sanaan. Staffithan on alunperin luotu taistelukoiriksi. Ne ovat hiukan ärjyn näköisiä isoine lihaksineen, niin kuin taistelukoiran pitikin olla.

Lue lisää Staffin historiasta: Staffin historia

 

staffi

Tästä ulkonäöstä ja historiasta johtuen pelko ja puheet tappajakoirasta luultavammin tulevat. Itseni mielestä ne ovat kyllä lutuisen näköisiä 🙂 Ainakin meidän neiti on ehkä vähän vähemmän ärjyn näköinen.

Tietenkin niiden taustan huomioon ottaen, on oltava varovainen muiden koirien kanssa, sillä varsinkin innostuessaan staffi on vilkas rämäpää sekä taistelutahtoinen, eivätkä ne ole tosia koiria kohtaan niin kärsivällisiä kuin ihmisiä.

Staffit eivät ole oikein ainakaan teini-iästä alkaen enää koirapuistokoiria, sillä teini-iässä ne vähän alkavat vielä enemmän valitsemaan kavereitaan, poikkeuksia toki on.

Usein varsinkaan uros ei siedä toista urosta lähellään.  Ihmisiä kohtaan staffi taas on yleensä avoin ja ystävällinen. Painotan edelleen sitä niiden taustaa, eli jos ne pääsevät ”saaliin makuun” voi olla ettei ole enää paluuta.

Eli tarkkuutta ja kunnon koulutus on kaiken a ja o näiden murupullien kanssa. Eikä sitä taustaa tarvitse pelätä, se vain on tiedostettava ja otettava huomioon heti pennun koulutuksessa. Kannattaa myös sosialistaa pentuna niitä muihin koiriin. Vaikka ne eivät sitten aikuisena enää tykkäisikään toisista koirista, voi niillä silti olla omia koirakavereita joiden kanssa leikkiä kun yhteys on luotu jo pentuna.

 

Ihmisrakas energinen rämäpää..

Staffit ovat äärettömän ihmisrakkaita (ehkä joskus jopa liikaakin jopa ventovieraita kohtaan) ja haluavat olla aina siellä missä ihminenkin, tekemässä ja syömässä mielellään sitä samaa kuin ihminen 😀 Joskus tosiaan jotkut (myös minä) kuvailevat staffien olevan ”kuin ihminen” enemmän kuin koira 😀

Staffeja on kuvailtu täydellisiksi lasten kanssa, sillä ne ovat erittäin kärsivällisiä lasten niitä vetäessä korvista ja niiden korkea kipukynnys edesauttaa sitä, etteivät ne paljon piittaa ja ärähdä lapsille.

Korkea kipukynnys on myös hyödyksi niiden käsittelyssä yleisesti ja hoitamisessa. Tietenkään ei pidä riepotella koiraa jolla on korkea kipukynnys, vaan tarkoitan lähinnä, että jos lapsi vahingossa keikahtaa päälle, se ei piittaa. Myös eläinlääkärissä ei tule niin helposti riitaa. Korkea kipukynnys toisaalta taas on huono, kun koirasta näkee todella huonosti mikäli se on kipeä.

Lue lisää:  Staffin korkea kipukynnys – mistä tunnistat kivun

Staffit ovat todella energisiä koiria, joten ne sopii ihmisille, jotka ulkoilevat paljon ja jaksavat liikkua. Toki sitten kun staffi rentoutuu, se myös rentoutuu! Ketarat ojossa kuorsaten mitä erikoisimmissa asennoissa… tietenkin mielellään siellä missä ne ihmisetkin! 🙂

Mutta mikäli halajaa ”helppoa” koiraa, jolle riittää muutamat pienet lenkit päivässä ja muutoin on rauhallinen löllöttäjä kotona… ei ehkä kannata ottaa staffia 😀

Mikäli on valmis harrastamaan, liikkumaan paljon, käymään pitkiä lenkkejä joka päivä ja antamaan aikaa koiralle mm. erilaisilla aivojumpilla, on staffi oikea valinta.

 

Blogin aiheena staffit

Blogissani käsittelen erilaisia asioita, niin arkisia asioita kuin vähän erikoisempiakin, liittyen elämään staffin kanssa. Minun elämä muuttui joulun pyhinä vuonna 2015, kun pieni staffineitimme noudettiin meille. Siitä alkoikin mielenkiintoinen elämä 🙂

Julkaisen yhden artikkelin viikossa liittyen johonkin koiramaiseen asiaan/teemaan, joka perustuu suurimmilta osin minun omiin kokemuksiin ja yritän tarjota sinulle mahdollisimman paljon tietoa ja vinkkejä. Tarkoituksena olisi saada aikaan kattava sivusto keskusteluineen staffien elämästä, niin hyvistä, huonoista ja tärkeistä kuin hauskoistakin asioista. Opiskelen itse asioita kokoajan lisää ja jaan niitä sinulle tänne tietopaketiksi 🙂

Ohessa vielä kuva meidän neidin kaksivuotissynttäreiltä 🙂 <3

Minusta itsestäni voit lukea lisää täältä.

Toivottavasti jäät seuraamaan 🙂 Tilaa blogi suoraan sähköpostiisi, niin et jää mistään paitsi 🙂

0 Comments

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggaajaa tykkää tästä: