paras-joululahja-staffille
Koiran energian purkaminen

Paras joululahja (energiselle) koiralle

II Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä II

Artikkelia päivitetty 19.11.2019, Artikkeli julkaistu alun perin hieman erilaisena versiona Staffi- lehden joulunumerossa 2018.

 

Tässä artikkelissa kerron sinulle vinkkejä mitä voisit antaa koirallesi (tai jonkun toisen koiralle) joululahjaksi ja miten saat jouluaatosta mukavan päivän myös koiralle. Nämä jouluahjavinkit ovat hyviä varsinkin sinulle (tai tutullesi), joka omistat energisen rodun, kuten staffin, mutta rauhallisemmallekin kaverille löytyy varmasti vinkkejä 🙂

Meistä ihmisistä monet rakastavat koirien inhimillistämistä, varsinkin Staffien koska ne ovat muutenkin niin ihmismäisiä <3 Hyvin monet (ei toki kaikki, mutta hyvin monet) ostavat koirilleen syntymäpäivälahjoja sekä joululahjoja ja ties vaikka mitä lahjoja (kyllä, kuulun itsekin näihin). Aina lahjan ei kuitenkaan tarvitse olla tavara tai edes rahalla ostettu. Annetaanhan ihmisillekin esimerkiksi elämyslahjoja. Koira ymmärtää vielä vähemmän tavaralahjoja, joten koiralle varsinkin kannatta lahjaksi antaa elämys.

 

Joululahja Staffille
Nitan joulukalenteri

Joululahja koiralle vai omistajalle

Mietin tässä artikkelissa lahjaa sen mukaan, mitä koira arvostaisi. Mikäli lahja tulee koiran omistajalle, niin tässä muutama vinkki siihen: Lahjakortti johonkin eläinkauppaan on aina varma valinta. Silloin omistaja saa ostaa juuri sitä, mitä tarvitsee koiralleen. Erilaiset omaperäiset ja yksilölliset/hauskat ruokakupit ja kaulapannat ovat myös hyviä lahjoja, joista omistajat varmasti pitävät, kuten myös tuotteet, joissa näkyy jollain tavalla koira-aihe tai rotu, joka omistetaan. Jos sinulla on koirasta kuvia, voit teettää esimerkiksi taulun, kirjan tai ensivuoden kalenterin koiran kuvilla (itse annoin yksi vuosi tällaisen lahjan ja se oli todella pidetty). Koira itse ei osaa näitä arvostaa, joten tässä vinkkejä siihen, miten voit todella ilahduttaa omaa tai ystäväsi karvakamua. Artikkelin loppupuolella on kuitenkin vielä lisää ideoita lahjaksi, joista on iloa yhtäaikaa sekä koiralle, että omistajalle.

 

Paras joululahja (energiselle) koiralle

 

Mikä sitten olisi paras joululahja energiselle koiralle? Joulunaika saattaa olla Staffille(kin), kuten kenelle tahansa koiralle, jonkin verran stressaavaa:

Kaikkia ihania ”leluja” roikkuu joka paikassa, mutta niillä ei saa leikkiä.

Koti on täynnä kaikkia ihania tuoksuja, mutta mitään ei saa maistella.

Palvelijat ryntäilevät edestakaisin, koska heillä on muka niin paljon kaikkea hoidettavana.

Staffi tietenkin haluaa auttaa ja olla kaikessa mukana…mutta saa vaan uusia lempinimiä kuten ”alas”, ”ei ota”, ”luova kirosana”… joten lahjaksi voitaisiin juuri joulun aikaan valita jotain sellaista, joka hieman helpottaa tätä stressiä.

 

Paras joululahja staffille

 

Lelulahja

Ystäväni kävi toissavuonna paikallisessa Mustissa ja Mirrissä etsimässä meidän Nitalle lahjaksi lelua ja ystävällinen myyjä oli siellä kysynyt, millaiselle koiralle lahjaa etsitään. Ystäväni kertoi, että lahja tulee Staffille, johon myyjä oli todennut: ”Oi voi…, kun meillä ei niitä ratakiskon pätkiä myydä…” 😀

Tämä oli kyllä kuvaava ilmaisu siihen, miten kestävän Staffille tulevan lelun tulisi olla. Siksi lelujen ostaminen voi olla melkoisen hankalaa, jos kyseessä on vahva ja/tai energinen koira ja mikäli siis halutaan lelun oikeasti kestävän. Toki voit mennä myös toiseen suuntaan ja ostaa koiralle jotain, jonka se saa luvan kanssa räjäyttää.. silloin valinta ei ole leluhyllystä kovin vaikea 🙂 Ja siihen tarkoitukseen löytyy varmasti myös kotoa esim pahvilaatikoita tms. Voit esimerkiksi antaa lahjaksi koiralle omien lahjojesi tyhjät paketit… toimii varmasi!

Mikäli olet ostamassa toisen koiralle lelulahjaa ja haluat ostaa kestävän lelun, tässä muutama idea:

Minun mielestäni energiselle koiralle parhaimmat lelut ovat järsimislelut ja aktivointipelit sekä -lelut. Aktiivisen ja energisen koirarodun energiaa kuluttaa mukavasti kunnon aivotyöskentelyä vaativat leikit ja lelut. Lisäksi ne ovat myös mukavaa yhdessäoloa. Tämän tyyppiset lelut ovat myös usein pitkäkestoisia. Meidän mielestä yksi hauskimpia leluja on aktivointimatto. Lue lisää: Koiran aktivointi aktivointimatolla – me testasimme

Järsiminen taas mm. rauhoittaa koiraa ja alentaa stressiä, joten erilaiset luut ja järsimislelut ovat joululahjaksi oikein oiva idea, koska kuten äsken todettu, joulu saattaa olla koiralle melko stressaavaa aikaa. Alla esimerkki tällaisesta lelusta.

 

Nylabone Extreme Antler

 

Oiva vaihtoehto järsimisleluksi voisi olla nämä jopa Staffin kestävät Nylabone-purulelut, joista jokaiselle puruvoimalle löytyy varmasti oma versionsa. Tämä on ainakin hyvä vaihtoehto silloin, jos et ole varma onko lahjan saavalla koiralla jotain ruoka-aine allergioita tai haluat vain antaa pureskeltavaa, joka ei ole ruokaa ja on pitkäkestoisempaa.

Olen kirjoittanut Nylabone-puruleuista artikkelissani Koiran tapa järsiä -mistä apua. (<- Siirry kyseiseen artikkeliin klikkaamalla tekstiä) Nuo Nylabone-purulelut ovat olleet kyllä meillä oikea hittilelu, jonka kanssa jaksetaan viettää aikaa. *Nylabone Strong Bacon Cheeseburger on nitan ehdoton lemppari.

Erilaisia koirien aktivointipelejä vertailin tässä artikkelissani -> 4 koiran aktivointipeliä vertailussa. Mikäli siis sellainen lahja kiinnostaisi, kannattaa kurkata tuo artikkeli, voit saada sieltä vinkkejä siihen, millainen aktivointipeli olisi teille paras ja voisiko se olla yksi vaihtoehto joululahjaksi 🙂

Lue myös: Parhaat lelut energiselle ja vahvalle koirarodulle

 

Lahjaksi aikaa ja rutiineja

 

Onhan ne uudet lelut aina mukava lahja, mutta paras joululahja koiralle on luultavasti se, että ensinnäkin joulunaikana aamuruoka ja aamulenkki ovat samaan aikaan kuin minä tahansa muunakin päivänä. Eli pidetään rutiineista kiinni, sitä osaa jokainen koira arvostaa.

Lisäksi ihana lahja koiran näkökulmasta on ehkä tavallista pidempi lenkki ja yhteinen leikkihetki (varmasti hiukan pidempi lenkki on hyväksi myös sinulle itsellesi, mikäli jouluruokia tulee kunnolla herkuteltua 😉 ).

Pidempi lenkki auttaa myös siihen, että aattoilta sujuu energiseltä koiralta rauhallisemmin. Voit siis myös ”antaa lahjan” käyttämällä tuttavasi koiraa tällä pidennetyllä lenkillä ja näin ilahduttaa hänen koiraansa ja antaa omistajalle hiukan omaa aikaa jouluun.

 

Paras joululahja Staffille

 

Sitten ehkä makoilua viltin alla palvelijan kanssa tai rentoutumista saunan lauteilla (meillä rakastetaan saunomista kts kuva). <3 Bonukseksi vielä se jokin paketti… Toisin sanoen, voit tehdä joko rahalla tai ilman rahaa jouluaatosta koiralle rauhallisen, mutta energiaa hyvällä tavalla kuluttavan päivän. Kun ajattelet päivää lahjana, se myös tuntuu lahjalta.

 

Nautiskelua saunassa

 

Vinkki: Koiran lahja voidaan vielä paketoida, jotta se olisi koiralle samalla aktiviteetti kun sen täytyy miettiä, miten saada paketti auki 🙂 (paketointi on tehtävä kuitenkin koiralle turvalliseksi, mm lahjanarun käyttö ei ole kannattavaa).

Toinen vinkki: Voit myös leipoa lahjaksi koirankeksejä. Kurkkaa ohje täältä: Näin teet itse jouluiset koirankeksit ja muokkaa omien mieltymysten mukaan 🙂

Täydellistä joulun odotusta kaikille karvakamuille ja heidän palvelijoilleen!

*Osa tämän artikkelin linkeistä on ns. affiliatelinkkejä (merkitty *merkillä), mikä tarkoittaa, että ostaessasi tuotteen linkkini kautta, saan pienen komission, jonka avulla rahoitan blogini ylläpitoa. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivuilla ja tutkia tuotteita. Komissio ei kasvata sinun ostoksesi summaa. Suosittelen vain niitä tuotteita ja palveluja, joita olen itse käyttänyt ja/tai joita käytän parhaillaan. 

0 Comments

Discover more from Staffilife

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading