nain-teet-itse-jouluiset-koirankeksit
Vinkkejä koiran omistajalle

Näin teet itse jouluiset koirankeksit

(Ohje on julkaistu alun perin Staffi- lehden joulunumerossa 2018, kirjoittamassani pidemmässä artikkelissa)

Mikäli olet yhtä pöhkö kuin minä ja olet sitä mieltä, että koirankin täytyy saada herkutella jouluna, kun muutkin herkuttelevat, voit leipoa Staffillesi ihan omia ”joulupipareita” eli hänelle omat koirankeksit jouluksi 🙂 Tämä resepti on luotu meidän Staffineidin Nitan allergioiden mukaisesti ja hänen lempiaineksistaan, joten voit korvata kyllä monet ainesosat oman possusi tarpeiden mukaiseksi. Tämä resepti on kuitenkin vehnätön, munaton ja soijaton. Jos laitat pipareihin ripauksen kanelia, saat kotiisi jouluisen tuoksun (se on siis sinua varten, Staffille ei ole väliä onko kanelia vai ei )

Nitan jouluiset koirankeksit (20-25kpl)

1 banaani muusattuna

1 porkkana tai omena raastettuna

1dl sokeroimatonta maapähkinävoita

1dl laktoositonta piimää

4dl riisijauhoja

(Kanelia)

  

Muusaa banaani esimerkiksi haarukalla, tömpällä tai sauvasekoittimella ja sekoita sen jälkeen joukkoon muut ainekset. Vaivaa seosta, kunnes se on muodostunut taikinaksi. Levitä taikina ja leikkaa haluamasi muotoisia keksejä. Paistoaika ja asteet riippuvat uunista ja miten ohuita kekseistä tehdään. Itse paistoin noin 150-175 asteessa kiertoilmauunilla noin 20minuuttia. Keksit kovettuvat sitten pöydällä kovemmiksi.

Voit vaihtaa jauhot myös vehnäjauhoon tai maissijauhoon ja jos haluat käyttää kananmunaa, et tarvitse baananisurvosta (mutta koirat usein pitävät banaanista). Joka tapauksessa ainakin tiedät sitten tasan tarkkaan mitä koirasi on syönyt, kun teet keksit itse. Tästä ohjeesta tulee tosiaan aika monta keksiä, joten mikäli koiria ei ole monta, voit puolittaa ohjeen. Keksit ovat myös oiva lahjaidea Staffiystävälle 🙂 Katso lisää lahjaideoita artikkeleista:

Paras joululahja (energiselle) koiralle ja Koiran joululahja – Vinkkejä lahjalistaan

Kokeilitko reseptiä? Laita kuvia teidän herkutteluhetkistä 🙂

0 Comments

Discover more from Staffilife

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading