staffin-ostaminen-kasvattajalta-prosessi
Staffin hankinta ja pentuaika

Staffin ostaminen kasvattajalta – prosessi

Noniin, edellisessä artikkelissa käytiin läpi miten löydetään kunnollinen kasvattaja. Mikäli sinulta jäi tuo artikkeli lukematta, voit lukea artikkelin tästä: Mistä löydän staffien kasvattajan

Jatketaampa siitä 🙂

Staffin ostaminen kasvattajalta – prosessi

Kun sopiva kasvattaja löytyy, ota yhteys kasvattajaan. Pyydä päästä käymään kasvattajan luona katsomassa heidän koiriaan ja tutustumaan heihin itseensä kasvotusten.

Kasvattajalle on aivan yhtä tärkeää varmistaa, että pentu sijoitetaan hyvään kotiin, joten he haluavat varmasti tavata teidät. Yleensä pentuja ei vielä siis ole, ne ovat vasta tekeillä ja mikäli kasvattaja kiinnostuu sinusta, voit saada varattua pennun.

Pyydä kuitenkin tosiaan päästä tutustumaan emään ja sen kasvuympäristöön jo ennen pennun ostopäätöstä. Vaikka olisit alunperin ottanut yhteyttä ensin esim puhelimella, pyydä silti päästä vielä käymään, jolloin pääset itse toteamaan missä oloissa koirat elävät.

Pääset myös samalla näkemään kasvattajan mahdollisia muitakin koiria, missä kunnossa ne ovat ja tutustumaan itse kasvattajaan paremmin. En suosittele missään tilanteessa ostamaan pentua jossa et saa lupaa nähdä emää.. se ei kuulosta hyvälle merkille. (tehtailijan ”pentukone” voi olla todella surkeassa kunnossa, eikä halua näyttää sitä)

 

 

Kysele kasvattajalta

Tapaamisessa taikka yhteydenotossa on hyvä kysellä kasvattajalla kaikenlaisia kysymyksiä koirista ja esimerkiksi miten on päätynyt tekemään pennut kyseisellä yhdistelmällä (isä+emä yhdistelmä).

Kasvattajalla on varmasti yleensä jokin syy, miksi on tarkoin valinnut mitkäkin koirat tekemään pennut. Mikäli vastausta ei oikein saa, tai se viittaa vain helppouteen esim ”sattui nyt olemaan samalla paikkakunnalla” – ei kuulosta hyvälle, kannattaa kysellä jatkokysymyksiä.

Kysele muista pentueista jos sellaisia jo on. Miten niiden terveys yms? Kysele isästä, emästä, niiden luonteesta, ihan kaikesta. Muista kuitenkin myös kertoa itsestäsi! Miksi juuri sinun pitäisi saada pentu? Miksi sinun kotisi on paras koti staffille ja sinä paras omistaja 🙂

Tee taustatukimusta

Tutustu myös emään ja isään tapaamisen jälkeen kennelliiton jalostusjärjestelmästä, josta näet niiden terveystulokset ja muut tiedot. Sieltä näet myös aiemmat pentueet. Näitä samoja tietoja voit myös kysellä kasvattajalta. Saat siten kuvan mitä odottaa pennun terveydeltä ja luonteelta. Toki luontoäiti voi aina tehdä tepposet vaikka kuinka olisi asiat hoidettu hyvin.

Painotan tässä taas sitä taustatyötä edelliseen postaukseen liittyen, että tosiaan koirien olosuhteet saattavat olla priimaa ja kasvattaja erittäin mukava ihminen, mutta tee silti vielä taustatyötä esimerkiksi seuraavista asioista:

  • montako pentuetta on emällä tehty (maksimissaan 5 )
  • montako pentuetta isällä on tehty (ja millaisten koirien kanssa)
  • millaisia pentuja on tullut mistäkin yhdistelmistä jos samalla isällä tehty useamman emän kanssa pentuja
  • onko tehty uusintayhdistelmää ja mikäli on, niin voit kysellä syytä.

Uusintayhdistelmä tarkoittaa sitä, että on siis samoilla koirilla tehty uudelleen pennut. Mikäli näin on, olisi syytä kysellä miksi. Voi olla kyse vain siitä, että on helppo saattaa koirat uudelleen yhteen ja tehdä vain pentuja lisää koska kysyntää on… Tämä taas kuulostaa jo vähän siltä tehtailulta… Mikäli yhdistelmästä on tullut todella laadukkaat pennut ja emän synnytys ja kaikki ovat menneet todella hyvin, voi hyvin toisetkin pennut tehdä, mutta sen enempi herättää varmaan jo vähän kysymystä.

Ja mikäli ei vielä ole riittävästi tietoa millaiset pennut ensimmäisestä pentueesta tuli ja on silti jo tekeillä seuraavat pennut (vaikka eri isän tai eri emän kanssa), voi sanoa jo että hälytyskellot tulisi vähän kilahtaa. Kyllä täytyy ensin selvittää millaiset pennuista tuli, ennen kuin kumpaakaan koiraa kannattaa uudelleen käyttää. Kysele siis rohkeasti kaikkea vaikket niin tietäisikään edes mitä kysyä, kasvattaja kyllä vastaa sinulle kunnolliset vastaukset mikäli kaikki on hyvin.

Mikäli kaikki on nyt loksahtanut paikalleen ja sait varattua penuun niin SINULLE ON TULOSSA STAFFIPENTU <3 Et varmaan kestä! En minäkään :,D

NYT SITÄ PENTUSAASTETTA. Nyt sinulla on lupa kuolata pentukuvia! Hienoa, että jaksoit tehdä kaiken tämän raskaan työn, edistääksesi hyvää staffirodun kasvattamista 🙂

Käydään seuraavaksi vielä läpi muutama viimeistely/varmistus seikka ensi artikkelissa, kun pennut ovat tulleet maailmaan 🙂 Tiedän että huvittaisi vain pomppia ylös alas ja edestakaisin. POMPI VAAN! 🙂 Mutta palaa sitten muutaman päivän päästä taas tänne maan pinnalle 🙂 Näillä seuraavilla neuvoilla varmistut vielä, että kaikki on ok pentujen syntymän jälkeen.

Siirry seuraavaan artikkeliin Staffipennun hankinta – tärkeimmät huomiot

Nähdään pian taas!

0 Comments

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggaajaa tykkää tästä: