staffipennun-hankinta-tarkeimmat-huomiot
Staffin hankinta ja pentuaika

Staffipennun hankinta- tärkeimmät huomiot

Olemme käyneet nyt läpi prosessia Staffin hankkimisesta, jolla jokainen aloittaa elämänsä staffin kanssa 🙂

Edellisissä artikkeleissa kävin läpi mitä tulee ottaa huomioon ennen Staffin hankkimista, mistä etsiä kasvattajia ja miten varoa pentutehtailua, sekä miten toimia kun kasvattaja on löytynyt.

Lue lisää:

Staffipennun hankinta

Mistä löydän staffin kasvattajan

Staffin ostaminen kasvattajalta – prosessi

 

Staffipennun hankinta- tärkeimmät huomiot

Tässä vielä muutama tärkeä muistutus listana:

  • Tutustu ensin rotuun kunnolla.
  • Mikäli pentu on jo syntyneenä myynnissä esim ilmoituksella netissä, kyseenalaista! Yleensä staffeja joutuu odottamaan ja ne siis varataan jo paljon ennen niiden syntymää, eli jos törmäät tällaiseen ilmoitukseen, selvitä syy miksi pentu olisi yhä vapaa.
  • Pennun hinta, jos se on halpa, eli ainakin jos se maksaa alle 1000€ täytyy jo ihmetellä miksi. Myös alle 1400€ voi kyseenalaistaa ja tarkistaa myyjältä syytä halpuuteen. Staffien teettäminen on kallista: Uroksen astutusmaksut, emän ruokinta, lääkärikäynnit + muu ylläpito ja pentujen lääkärikäynnit ja ylläpito hyvissä oloissa. Joten siksi halpuus tulee kyseenalaistaa. (800€ pennuilla ei voi olla kovin hyvät oltavat)
  • Käytä kasvattajan etsimiseen aikaa ja tutki kunnolla taustatietoja
  • Ota yhteys kasvattajaan ja pyydä päästä käymään. Mikäli kasvattaja ei halua sinua käymään, unohda koko juttu.
  • Kun menet käymään, tutki kasvattajan muita koiria, millaisissa oloissa ne asuvat ja millaisessa kunnossa ne ovat. Kysele paljon kysymyksiä jolla osoitat samalla kiinnostustasi asiaan. Mikäli kasvattaja ei suostu esittelemään sinulle emää tai muita koiriaan, tulisi hälärit soida.
  • Tutustu jalostusjärjestelmästä tulevien pentujesi isään, emään ja niiden sukupuuhun. Tutki tietoja millaisia pentuja on teetetty milläkin yhdistelmillä.

 

Pennut tulivat maailmaan, Jee! 😀

Kun pennut ovat syntyneet, käy katsomassa niitä jo ennen luovutusta. Mikäli pentuja halutaan tulla näyttämään johonkin matkanvarrelle tai pääset kasvattajan pihaan johon tuodaan vain muutama pentu näytille, hälytyskellot tulisi soida.

On tärkeää päästä näkemään millaisissa oloissa pennut ja sen emä elävät. Tarkista, että pennut ja kasvattajan muut koirat ovat hyvin hoidettuja eli turkki sekä kynnet hyvässä kunnossa, pennut hieman pyöreitä joilla kirkkaat silmät ja kuiva nenä.

Yritä keskittyä loppuun asti näihin asioihin, vaikka ne pienen pienet pirpanat ovat niiiiiiiiiin hellyyttäviä, että taju meinaa lähteä 😀

Kodin varustaminen pennun tuloon

Seuraavaksi on odotettava, että pentu tulee luovutusikään. Sillä aikaa voit hankkia mahdollisia tarvikkeita jo kotiin pennulle.

Voit kysyä kasvattajalta apua siihen mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon. Kasvattajalta saa yleensä mukaan pentupaketin, jossa saattaa olla koiran sillä hetkellä syömää ruokaa, pentupanta, tietopaketti rodusta/pentuopas ja esimerkiksi jokin lelu, sekä asiakirjat.

Yksi neuvo tässä kohtaa on, josta varmasti kirjoitan myöhemmin enemmän: Osta staffipennullesi järsittävää! 😀

Sen elämäntehtävä tuntuu olevan järsimistä, joka on toki koirille muutoinkin aivan luontaista puuhaa. Se rauhottaa koiria, putsaa hampaita, jne mutta staffin puruvoima yhdistettynä niiden energiaan, kotona voi olla ”räjähdys” tapahtunut ennen kuin arvaatkaan mikäli sinulla ei ole antaa sille mitään, johon kohdistaa järsimisen tarvettaan 🙂

Lue lisää: Koiran tapa järsiä – mistä apua?

Onnea uuden pennun kotiin tuloon! Jos kirjoitettaisiin seuraavaksi vähän kevyempää materiaalia tämän pitkän postaussarjan jälkeen. Pysy kuulolla! 🙂

Onko muuten sinulle tulossa pentu? Kerro ihmeessä ajatuksia jännittävästä tilanteesta tai miten oma hakuprosessisi sujui 🙂

Lue myös: 5 vinkkiä uudelle staffipennun omistajalle

0 Comments
Avainsanat: ,

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggaajaa tykkää tästä: