miten-viilentaa-koiraa-helteella-3-loistavaa-vinkkia
Vinkkejä koiran omistajalle

Koiran viilennys helteellä – 3 loistavaa vinkkiä

II Artikkeli sisältää affiliatelinkkejä II

Artikkeli päivitetty 20.5.2020

Tässä artikkelissa kerron sinulle kolme loistavaa vinkkiä, miten koiran viilennys helteellä onnistuu helposti ja esittelen samalla meidän ehdottoman suosikin viilennystuotteista kesän helteisiin, jota saa nyt myös suomesta! 🙂

Tietenkin helteellä kannattaa pitää koiraa mahdollisimman viileässä paikassa sekä välttää lenkittämistä ja muuta aktiviteettia, kun päivä paahtaa kuumimmillaan.

Lenkit voi keskittää aikaiseen aamuun ja myöhään illalle, jolloin on hieman viileämpää. Ole myös tarkkana koiran lämpöhalvauksen varalta. Voit lukea lisää lämpöhalvauksesta, oireista ja miten toimia tilanteessa esimerkiksi täältä: kuono.fin sivuilta.

 

Koiran viilennys helteellä – 3 vinkkiä

Tässä sinulle kolme hyvää vinkkiä, jotka voit toteuttaa joko kaupan tuotteilla tai kotoa löytyvillä tarvikkeilla.

 

Vinkki 1: Viilentävät koirien varusteet (ostetut ja itsetehdyt)

 

Koirille myydään paljon viilennystarvikkeita: Viilennysmantteleita, -kaulureita (kuvassa alla), ja -alustoja. Nämä ovat käteviä ja hyvin toimivia.

Voit myös tehdä näitä helposti itse: Laita tyynyn sisälle kylmäkalleja (mieluiten niitä pehmeitä tai jos tyyny on paksu, voit laittaa koviakin) ja näin sinulla on viilennysalusta koiralle, jonka päällä se voi nukkua (voit käyttää vaikka koiran oman pedin makuutyynyä). Toinen hyvin toimiva vinkki on kääriä koira märkään viileään pyyhkeeseen tai liinaan, jolloin se toimii koiralle viilennysvaatteena. Voit myös laittaa sen märän pyyhkeen koiralle viileäksi makuualustaksi 🙂

 

koiran viilennys

 

Vinkki 2: Anna viileää ruokaa tavalla, joka samalla aktivoi koiraa

 

Voit täyttää esimerkiksi Kongin kostealla koiran ruualla (märkäruokaa, lihaa tai vedessä turvotetut nappulat) ja laittaa se pakkaseen jäätymään. Kun tarjoilet tämän koiralle, hänellä on sekä aktiviteettiä (jäisen ruuan ulos saaminen kestää kauan, koiran on nuoltava tätä jäistä herkkua), että viilentävää ruokaa. Tarjoile Kong vielä viileässä ja varjoisessa paikassa. *Kong-leluista suosittelen vahvoille roduille extreme versiota.

 

koiran viilennys -kong
Kong-lelussa jäädytettyä märkäruokaa

 

Voit myös tehdä viileää ”koirajäätelöä” (kuva alla) ilman Kongia. Laita johonkin astiaan (esimerkiksi pakasterasia) vettä/piimää/jugurttia tms. ja sekoita joukkoon nappuloita, nameja, nakinpaloja tai muuta ruokaa. Anna jäätyä pakkasessa, irrota jäätelö ”muotistaan” ja tarjoile sitten koiralle.

 

koiran viilennys -jäätelö
”koirajäätelö”

Mikäli koirasi tykkää rouskutella jäänpaloja, niin niitäkin voi antaa ihan vain viilennykseksi.

Lue myös : Paras itsetehty koirajätelö

 

Vinkki 3: Koiran uima-allas/kahluuallas

 

Tämä *koirien uima-allas on meillä koko kesän melkein jokapäiväisessä käytössä ja ehdoton lemppari kesän helteisiin. Koiran viilennys onnistuu tällä helposti kun siitä itsestään siltä tuntuu ja vaikka jokaisen lenkin jälkeen.

Koira pääsee viilentymään aina kun siltä tuntuu ja samalla se toimii isona juomakuppina sekä tassujen pesualtaana! Tämä meidän tuote on tilattu aikoinaan vuosia sitten ulkomailta, mutta nyt tätä aivan samanlaista (eri valmistajan) saa nyt myös Suomesta! Kävin liikkeessä tätä tuotetta katsomassa ja materiaalikin on aivan sama, kuin tässä meidän omassa.

Lyhyenkin lenkin jälkeen on mukava pulahtaa viileään veteen ja kappas kun tassutkin tulivat pestyä siinä samalla 🙂 Tällä tavalla koira voi olla mukana ulkona myös helteellä, kun se pääsee milloin tahansa pulahtelemaan ja loikoilemaan viileään veteen.

Kuvassa näkyvän uima-altaan sijasta voit käyttää lasten punkkaa tai mitä tahansa sankoa, jonne koira vain mahtuu. Pohjalle kannattaa laittaa jokin liukueste.

koiran viilennyt - koiran uima-allas
koiran kahluuallas

Tämä kuvan allas on todella hyvä ja kätevä:

  • Materiaali on kestävää (meillä nyt neljättä kesää käytössä ja koko kesän se on aina ollut pihassa), kovassakaan käytössä ei ole mennyt rikki eikä näy mitään jälkiä (saattaa toki olla eri asia, mikäli koira järsii tuotetta, mutta kannattaa opettaa koiralle miten allasta käytetään oikein)
  • Allas on tukeva ja pysyy hyvin pystyssä
  • Se on helppo pystyttää: otat vain altaan ostopaketista pois ja ”avaat” sen, laita haluamasi paikkaan ja täytä vedellä
  • Se mahtuu myös vaikka parvekkeelle (ainakin tämä pienin versio)
  • Se on helppo tyhjentää ja pestä, sillä siinä on tyhjennysventtiili sivussa, josta päästetään vedet ulos
  • Materiaali on helposti pestävä
  • Allas menee myös todella pieneen kasaan, joten se on helppo kuljettaa mukana ja pakata talveksi pois (tämä pienin versio kasaan taiteltuna on 20cm leveä, 22cm korkea ja 20cm syvä neliön mutoinen paketti, joka painaa noin 2kg)
  • Se on turvallinen: Pohja ei ole liukas ja koiraa ei tarvitse vahtia niin tarkasti kuten meressä tai järvessä uidessa
  • Allas toimii myös isona juomakuppina, josta koira voi juoda milloin haluaa, samalla kun se nauttii viilennyksestä, lisäksi likaiset tassut peseytyvät

*Tämä meidän kahluuallas on kooltaan 80x20cm ja se riittää kyllä Staffille ihan hyvin. Altaassa ei mahdu uimaan, mutta siellä voi temmeltää ja makoilla viilentyen. Mikäli sinulla on suurempikokoinen uros, muu isompi rotu tai enemmän koiria, suosittelen isompaa kokoa 120x30cm.

Huippua on tietenkin, mikäli lähistöllä on ihan vesialue, niin ilman muuta sitten koira mereen tai järveen pulikoimaan helteellä, jolloin saadaan taas samalla aktiviteettiakin 🙂

Altaassa on kuitenkin myös se hyvä puoli, että sen jälkeen ei enää tarvitse peseytyä. Nimittäin usein esimerkiksi merivedessä pulikoinnin jälkeen koira saattaa olla hiekkainen ja muutenkin likainen. Lisäksi ei tarvitse lähteä ensin kuumuudessa johonkin kauas, jossa olisi mahdollista uida, vain huomatakseen, että kaikki uintipaikat ovat varatut. Eikä uinnin jälkeen tarvitse kuskata märkää ja hiekkaista koiraa uudelleen paahteessa kotiin. Lisäksi kahluualtaassa/uima-altaassa koira saa temmeltää turvallisemmin ilman jatkuvaa valvontaa. Pääset tilaamaan oman *koiran uima-altaasi tästä linkistä.

Miten teillä on hoidettu koiran viilennys? 🙂

*Osa tämän artikkelin linkeistä on ns. affiliatelinkkejä (* merkityt linkit), mikä tarkoittaa, että ostaessasi tuotteen linkkini kautta, saan pienen komission, jonka avulla rahoitan blogini ylläpitoa. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivuilla ja miettiä. Komissio ei kasvata sinun ostoksesi summaa. Suosittelen vain niitä tuotteita ja palveluja, joita olen itse käyttänyt ja/tai joita käytän parhaillaan.

0 Comments

Discover more from Staffilife

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading