haluatko-sinakin-bloggaajaksi-mukana-alennuskoodi
Bloggaaminen

Haluatko sinäkin bloggaajaksi?

 

Artikkelia muokattu 31.10.2019 – Tiian kurssi, josta kerron tässä postauksessa, on kokonaan poistunut hänen valikoimastaan ja se on korvattu uudella kurssilla, johon löytyy linkki tästä postauksesta, mutta siitä kyseisestä kurssista minulla ei henkilökohtaisesti ole kokemusta. Tiian tietäen voin kuitenkin olla melkoisen varma, että sekin on todella hyvä kurssi! Artikkelissa mainittu e-kirja löytyy yhä tiian valikoimasta.

Tällä kertaa postaukseni ei koskekaan staffeja, vaan bloggaamista. Miksikö? Koska minulta on muutamia kertoja kysytty bloggaamisen liityviä kysymyksiä, joten tässä nyt vähän aiheesta ja kerron arvioni hyvästä blogikurssista. Ei huolta, tästä blogista ei ole tulossa ”bloggaamisen blogia”, vaan tämä blogi on ja pysyy staffi-aiheessa. Mutta voi olla, että joku lukijoistani (kenties juuri sinä) bloggaa tai on miettinyt bloggaamista. Tällä postauksella haluan auttaa sinua alkuun ja kertoa miten sinäkin voit onnistua. Joskus alkuvaiheessa tulee tehtyä virheitä, joita on ikävä korjailla jälkikäteen.

Oma taustani aloittavana bloggaajana

Minä olen saanut ihania kehuja blogini ulkonäöstä ja artikkeleiden kirjoitus- sekä esitystavasta. Aloitin blogin perustamisen marraskuussa 2017 ja helmikuussa 2018 julkaisin ensimmäisen artikkelini. Huhtikuussa blogissani oli kävijöitä jo 2500. Olen tehnyt kaikki blogissani aivan itse, enkä silti ole todellakaan mikään koodaaja, enkä ole aikaisemmin kirjoittanut yhtäkään artikkelia mistään aiheesta. En tiennyt bloggaamisesta mitään kun aloitin. Lisäksi minulla on täysi päivätyö ja harrastukset. Olen kuitenkin oppinut aivan mielettömän paljon lyhyessä ajassa ja kehittynyt nopeasti. Kerron sinulle nyt salaisuuteni, miten minä olen onnistunut näin lyhyessä ajassa saamaan näin paljon tuloksia.

 

Salaisuuteni on blogikurssi sekä e-kirja

Salaisuus menestykseeni on Tiia Konttisen (blogivalmentaja) tuotteet. En olisi tiennyt mitä kaikkea blogin perustamisessa ja artikkeleiden kirjoittamisessa tulee ottaa huomioon ilman Tiian kursseja. Tiialla oli kurssi, jossa käydään läpi bloggaamisen perusteet. Avoimuuden ja rehellisyyden nimissä kerron, että itse sain kurssin ilmaiseksi, mutta kurssin käyneenä voin sanoa, että sisältö on hintansa arvoinen. Tuota kyseistä kurssia ei Tiialla ole enää valikoimassa. Se on korvattu täysin uudelle kurssilla, joka löytyy täältä: https://www.tiiakonttinen.fi/tuote/aloita-bloggaaminen-7-paivassa (tästä puhuin aloituksessa), mutta tästä kyseisestä kurssista minulla ei ole kokemusta. Olen kuitenkin melko varma, että se on yhtä hyvä kuin se edellinen kurssi. Tiialla on myös erittäin hyvä e-kirja ”bloggaamisen alkeet”, hinnaltaan 12,90€ jota voin myös lämpimästi suositella bloggaamista aloittavalle.

Staffikin auttaa opiskelussa 🙂

Blogikurssin sisältö ja hyödyt

Kerron nyt tässä artikkelista siitä kurssista, mitä ei enää Tiialla ole. En poistanut näitä artikkelista, sillä tämä antaa sinulle kuitenkin käsityksen Tiian kursseista.

Kurssin sisältö pureutuu bloggaamisen ytimeen ja keskittyy blogin perustan luomiseen. Kun luot blogillesi vahvan perustan, sen on helpompi kehittyä. Kurssilla avataan bloggaamisen perustermit, käydään läpi prosessi, jossa luot blogisi aiheen, nimen ja/tai brändin. Kurssilla opit myös luomaan oman julkaisusuunnitelmasi ja saat valtavan määrän tekniikkavideoita.

Kurssin koko sisältö on saatavilla heti, vaikka se teoriassa kestää 4 viikkoa ja se on täysin itseopiskeltava, joten sen voi siis opiskella nopeamminkin läpi. Kurssialusta on helppokäyttöinen ja etenee loogisesti. Tekniikkavideot auttavat blogin rakentamisessa ja bonuksena on valmennusvideo, joka auttaa löytämään aikaa bloggaamiselle/ käyttämään aikaansa fiksummin olennaisiin asioihin 🙂

Kuva kurssin aloitussivusta

Kenelle kurssi sopii ja kenelle ei

Suosittelen tätä kurssia henkilölle, jolla ei vielä ole blogia, joka suunnittelee kuitenkin bloggaamista ja miettii sen aloittamista/ on päättänyt aloittaa bloggaamisen. He hyötyvät kurssista kaikkein eniten. Kuitenkin, mikäli sinulla on jo blogi, mutta blogisi lukijamäärä ei kasva markkinoinnista ja postausten jakamisesta huolimatta, on tästä kurssista luultavasti hyötyä myös sinulle. Mikäli blogin perusta on mennyt pieleen, blogin voi fokusoida ja aiheen rajata uudelleen tällä kurssilla.

Mikäli olet jo blogannut kauemmin ja blogissasi on jo yli 5000 yksilöllistä kävijää kuukaudessa, tämä kurssi ei varmaankaan ole sinulle. Uskon, että tiedät jo bloggaamisesta sen verran, että tämä kurssi ei anna sinulle enää mitään uutta.

Kurssin hinta

Kuten postauksen alkupuolella kerroin, tämä kurssi on hinnaltaan 49,90€. Mielestäni se on tälle kurssille hyvä hinta, koska näen suurena hyötynä jo sen, että kurssi säästi minulta useita tunteja aikaa. Itse siis ainakin sain kurssilta sellaista tietoa, jota en olisi edes osannut etsiä googlesta. Jos olisin edes tiennyt mitä tietoa etsiä, sen etsimiseen olisi todennäköisesti kulunut aivan mieletön määrä aikaa. Kaikki se aika olisi tietenkin ollut pois kaikesta muusta ja blogin perustaminen olisi kestänyt kauemmin.

Kurssin plussat

Kun ensimmäisen kerran aloin miettimään bloggaamista, ajattelin, että eihän siinä tarvitse kuin alkaa kirjoittamaan ja lukijat tulevat blogiini, ihastuvat siihen ja haluavat lukea sitä. Kurssilla tajusin, mitä kaikkea bloggaamisen taustatyötä on tehtävä, joka vaikuttaa siihen, tulevatko lukijat blogiin vai ei.

Kurssilla saat tehtävien kautta vietyä kaiken suoraan omaan blogiisi. Tai mikäli sinulla ei vielä ole blogia, niin tehtävien kautta saat esimerkiksi mietittyä aiheen, rajattua sen, blogillesi nimen ja pääset alkuun blogin perustamisessa.

Kurssin miinukset

Täydellisyyttä ei ole olemassa, kuten varmasti sinäkin tiedät. Tämä kurssi on hyvä ja hintansa väärtti, mutta minä itse jäin kaipaamaan parempaa ohjetta itse blogin perustamiseen. Tavallaan se on aivan ymmärrettävää, kurssi on bloggaamisen perusteet, eli on todella hyvä että siinä keskitytään juurikin niihin perusteisiin.

Ohje perustamiseen kuitenkin löytyy, se on vain hiukan kiven alla: Eli toisen moduulin jälkeen, kun blogilla on jo nimi ja domain-nimikin on valittu, Tiia kehottaa lukemaan vielä yhden postauksensa, ennen domainin perustamista ja rekisteröimistä. Suosittelen todellakin lukemaan kyseisen postauksen ja miettimään miten haluat blogin perustaa. Eli lue tarkasti kohta ”Ilmainen vai maksullinen blogi”. Tästä postauksesta olisi voitu tämä kohta ottaa vielä kurssille, sillä mielestäni tuossa kohdassa on nimenomaan tärkeä miettiä tätä asiaa. Ja minulle jäi vähän sellainen tunne, että itse kurssilta siis ”puuttuu” tämä asia, vaikkakin se tosiaan sieltä kyllä löytyy 🙂 Sitä voisi vain painottaa vähän enemmän, jotta sen osaisi etsiä.

Vaihtoehtoinen tuote tai jatkoa kurssille on e-kirja

En ole löytänyt toista tällaista perustietoa tarjoavaa blogikurssia, mutta Tialla on aiheeseen liittyen myös e-kirja. Tätä e-kirjaa ”Bloggaamisen alkeet” suosittelen erittäin lämpimästi sinulle, joka olet jo täysin varma, että haluat blogata, etkä enää pyörittele asiaa mielessäsi ja haluat luoda ammattimaisen blogin maksulliselle alustalle.

Kirjassa käydään myös läpi blogin perusteita kuten kurssilla. Siinä on samoja vaiheita ja asioita, mutta siinä käydään myös enemmän läpi itse blogin aloittamista ja perustamista, blogin asetuksia, ulkoasua sekä itse postauksen kirjoittamista ja julkaisemista. Tämä kyseinen kirja on mielestäni aivan täydellinen jatko tuolle blogikurssille ja sopii myös luettevaksi kurssin rinnalle. Kirjankin mukana tulee tehtäviä, jotka voit viedä suoraan omaan blogiin.

Kuva e-kirjan kannesta

Kirja sopii myös täydellisesti jo jonkin aikaa bloganneelle. Itse luin myös tuon kirjan aivan hiljattain ja sen mukana tulevan työkirjan avulla rajasi blogini aiheet uudellen ja loin uudet kategoriat. Kun julkaisin näiden asetusten jälkeen yhden postauksen, tuplasin blogini kävijämäärän vain tuolla yhdellä postauksella. Aika huippua! Oman e-kirjasi bloggaamisen alkeista voit tilata täältä.

Yhteenveto blogikurssista

Blogikurssin läpikäyneenä olen sitä mieltä, että kurssin avulla saa perustettua hyvän blogin, jonka perusta on kunnossa ja oikeat avaimet löytyy siihen, miten löydät aikaa bloggaamiselle.

Mikäli sinulla on jo blogi ja mietit miten saat lukijamääräsi kasvamaan, voin myös suositella tätä kurssia sinulle. En voi luvata millaisia tuloksia juuri sinä saat, mutta uskon että saat vähintään oivalluksia, joiden avulla lukijamäärää on mahdollista kasvattaa.

Ensi viikolla jatketaan taas staffiaiheesta 🙂

Toteutettu yhteistyössä blogivalmentaja Tiia Konttisen kanssa. Olen saanut nämä tuotteet ilmaiseksi testatakseni materiaaleja omassa blogissani. Osa tämän sivun linkeistä on affiliatelinkkejä. Hankkiessasi tuotteen affiliatelinkin kautta, saatan saada pienen komission tai ilmaisen kurssin. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivustolla ja miettiä hankintaasi niin pitkään kuin haluat.

Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse käyttänyt ja todennut hyviksi. Mielipide tuotteesta on 100% omani.

0 Comments

Discover more from Staffilife

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading